Eenheid 75

“Het verlaten drugslab”

Commercial

Het doel

Het doel van Eenheid 75 is gericht op het creëren van maatschappelijke weerbaarheid tegen ondermijnende criminaliteit en het verhogen van de meldingsbereidheid van burgers.

Wat realiseren wij:

  • Bewustwording rondom ondermijning;
  • Vergroting van de meldingsbereidheid.

Hoe realiseren wij dat:

Door een game app die burgers door de stad leidt en door middel van Augmented Reality laat zien wat criminaliteit aanricht in de buurt.

Waarom?

Ondermijnende criminaliteit is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Wel zichtbaar, maar lastig om te zien als je er niet bij stilstaat. Het doel van deze game is het creëren van bewustwording rondom ondermijning én het vergroten van de meldingsbereidheid.

Als het gaat om de aanpak van ondermijnende criminaliteit en drugscriminaliteit, is het melden van verdachte situaties van groot belang!

Deel 1: Boem, krant op de mat.

Jip. Álle burgers ontvangen een échte krant op de deurmat. Met op de voorpagina een gigantische drugsvondst. Compleet op maat gemaakt per dorp of stad. Een binnenkomer van jewelste voor de burger/lezer. ‘Dit, in mijn woonplaats, dat kan toch niet!?‘ Dat kan helaas wel.

Gelukkig is dit maar een spel. Dat zie je gelukkig meteen wanneer je verder kijkt dan de titel en pakkende foto. Maar dat het kán gebeuren, dat wel!

Op deze manier schudden we de lezer meteen wakker en creëren we speldrang.
De rest van de krant benutten we direct om artikelen te plaatsen met achtergrond informatie. Wil je meer weten en je eens onderdompelen als eenheid75?

Meld je aan en ga op onderzoek uit in jouw woonplaats!

Image

Deel 2: Citygame

Ga op pad als politie eenheid75

Spelers melden zich aan met een team op een eenvoudige wijze. Download een app. En start wanneer je wil. De start van het spel is in het centrum van een stad of dorp. Spelers moeten nu opzoek (als een eenheid van de politie) naar verdachte situaties. Deze zie je natuurlijk niet direct. Maar wel met augmented reality. Op deze manier bootsen wij verdachte situaties als gedumpte drugsvaten in bossen of teveel camera’s aan een rijtjeshuis na. Het doel is om deze 8 situaties te vinden én te melden.

Op deze manier beleven de burgers/spelers een leuke manier waarop zij onbewust bewust worden van de gevaren in de omgeving en leren ze oplettend te zijn én te melden. Echt heel erg gaaf.

PS gebruik de krant natuurlijk om het spel sneller uit te spelen!
(Jip, op deze manier herhalen we de boodschap en blijft het nóg beter hangen!)

Image

Deel 3: escape room

Het verlaten drugslab

Doel is om in de drugslab te achterhalen waar de criminelen naartoe zijn met de geproduceerde drugs, om deze alsnog door de politie in te laten rekenen.

Het is aan de teams om het lab op te rollen en voor eens en altijd orde op zaken te stellen.

Escape rooms zijn mega populair en zorgen er (weer) voor dat burgers/spelers het spel gaan spelen. Op deze manier maken ze kennis met een écht drugslab (we hebben onderdelen uit drugslabs gebruikt) en de gevaren hiervan, denk alleen al aan ontploffingsgevaar..

Wie weet tijdens deel 1 het lab te vinden en in deel 2 het drugslab binnen te dringen en te verlaten? Dan win jij eenheid75.nl en ben je extreem bewust van de gevaren in jouw omgeving en weet je ook direct wat je nu moet doen (melden, melden, melden!)

Image

Partners

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Interesse?

Wil je meer weten over Eenheid 75? Over drugscriminaliteit? We vertellen je graag meer over de inhoud en de mogelijkheden.

Contact0413-302773