Ondermijnende criminaliteit

Burgers leren wat ondermijning is? Jongeren behoeden voor criminaliteit? Laat mensen zelf ervaren wat de gevolgen zijn van criminaliteit. Dat kan met een game. Dan bereik je meer dan met ieder ander communicatiemiddel.

Games om criminaliteit te bestrijden

Criminaliteit bestrijden met games? Dat het kan weten wij uit ervaring. Games zijn een super effectief leermiddel. En dus bij uitstek geschikt om menselijk gedrag te veranderen.

Een game om criminaliteit aan te pakken. Hoe pak je dat aan? Het begint met het game-onderwerp. Wat is het probleem dat jij wil bestrijden? Als we dat weten, weten wij genoeg. En dan kan het nog alle kanten op. Een augmented reality game in de stad. Een escape room in een bedrijfspand. Of een fysieke game die overal gespeeld kan worden.

Vraag meer informatie aan

Deze game hebben wij al gemaakt
Eenheid 75: Burgers leren om verdachte situaties te melden

Lege drugsvaten gedumpt in een natuurgebied. Een winkel waar alleen ‘s nachts licht brandt. Ondermijnende criminaliteit speelt zich af in onze directe leefomgeving. Wat als inwoners hier meer alert op zijn én vaker verdachte situaties melden? Dan kan ondermijning veel beter worden aangepakt. Daarom ontwikkelden wij samen met gemeenten en politie het concept Eenheid 75.

Bekijk project

Image

Deze game hebben wij al gemaakt

Hosselaar: Jongeren behoeden voor criminaliteit

Jongeren die al op vroege leeftijd worden geronseld door drugscriminelen. Samen met jongerenwerkers ontwikkelden wij de game Hosselaar. Door de game te spelen, leren jongeren wat de signalen en de risico’s zijn.

Bekijk project

Image