Duurzaamheidsgame

“Renewi – Road to zero waste”

Image

Afvalscheiding / Klimaat

Image

Bewustwording / Kennisoverdracht

Image

Medewerkers / Klanten

Home » Duurzaamheidsgame

Opdrachtomschrijving

Afval. Een wereldwijd probleem. Voor zowel bedrijven als particulieren. Een probleem dat enkel en alleen maar groter lijkt te worden. Zeker indien men op deze voet doorgaat. Vanuit Renewi kwam daarom het verzoek om een game te ontwikkelen om bewustwording omtrent Renewi Inhouse Service te creëren onder eigen sales medewerkers. Een programma dat bedrijven en instellingen helpt om afval te voorkomen.

Ik wil de duurzaamheidsgame inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Oplossing

Na diverse brainstormsessies is een duurzaamheidsgame ontwikkeld: Road to zero waste. In fase 1 is deze enkel gespeeld door sales medewerkers van Renewi. Inmiddels is een 2e versie ontwikkeld om de diensten van Renewi Inhouse Service ook onder de aandacht te brengen van potentiële klanten of medewerkers van nieuwe klanten die nauw betrokken zijn met het programma.

Doelstelling:

  • Bewustwording van het afvalprobleem in de wereld en de impact die afval heeft op het klimaat.
  • Het begrijpen van het probleem, het leren kennen van Renewi Inhouse Service én het laten zien van oplossingen.

The game

Renewi Inhouse Service helpt bedrijven en instellingen om afval te voorkomen. Dit wordt gedaan door verschillende soorten afval direct bij de bron te sorteren. Hierdoor wordt afval geen afval, maar de grondstof voor nieuwe producten. Resultaat: afvalvrije werkplekken, gebouwen en openbare ruimtes. Ofwel: een circulaire economie waarin afval niet bestaat.

Inhoud:

  • Deel 1: Een krachtige intro omtrent de invloed van afval op het klimaat.
  • Deel 2: Het gericht doorlopen van een stappenplan met 5 fases om Renewi Inhouse Service te leren kennen.

Ik wil de duurzaamheidsgame inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Spelopbouw:

  • 30-35 min, inclusief uitleg. Met afsluiting circa 45 min.
  • +/- 5 spelers per team.
  • Doorlopen van een gericht stappenplan. Van stap 1: Standaard inzameling tot stap 5: Zero Waste Office.
  • Aantal verschillende levels gelijk aan het stappenplan.

De deelnemers worden getriggerd door beelden en een krachtige intro over de invloed van afval op het klimaat. Pas door in te zien hoe erg het afvalprobleem is, zie je pas in hoe het met het klimaat gesteld is.

Image

Deel 1: Intro

“Welkom allemaal! Welkom bij het spel van jullie leven. Wat zullen we het gezellig hebben samen. Ohh ik kijk hier al zo lang naar uit, heb me zo lang voorbereid en … Oh sorry, vergeet ik mezelf helemaal voor te stellen, ik ben The Mask. Meer hoeven jullie niet over mij te weten, focus je liever op wat er voor je staat.

Ik ben woedend… Hoe heeft het zover kunnen komen? Al dat afval op deze wereld?!? Ik wil hier iets aan doen! En ik weet dat jullie dat ook wel willen. Ga mee op weg naar Zero waste! Wanneer je wil helpen moet je natuurlijk wel weten waarom het afvalprobleem zo erg is, en wat we daar allemaal mee kunnen doen! Door je afval goed in te zamelen kan je zoveel bijdragen aan de wereld, het klimaat, jouw eigen bedrijf!

Moet je eens voorstellen wat het goed inzamelen van producten kan doen, we kunnen van etensresten elektrisch rijden, van bekers wc-rollen maken… De mogelijkheden zijn oneindig! De koffer die voor jullie staat zit op slot met een viercijferig slot. Op de koffer staan 10 stellingen met stickers genummerd van 0 t/m 10. Deze stellingen gaan over het klimaat. Er zijn maar 4 stellingen juist. Als mensen nou eens om zich heen keken wisten ze zoveel meer…

Ik wens jullie veel succes…”

Image

Deel 2: Stappenplan

Image

Een korte terugblik

“Wat betreft het spel: ik zie allemaal blije en enthousiaste mensen. The road to zero waste is dus zeker geslaagd. Het zag er allemaal fantastisch uit en zelfs de sceptici onder ons vonden het tof. We hebben dus ook zeker de intentie het nog een keer in te zetten. We komen daar bij je op terug. Zo willen we het graag uitrollen voor onze klanten.”

Renewi

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning.. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Wil je meer informatie over dit project? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT