Duurzaamheidsgame

Project bedrijven

Home » Duurzaamheidsgame

“Ecosmart”

In samenwerking met Renewi hebben we een duurzaamheidsgame gemaakt. Hierbij hebben we het thema van recycling compleet doorgevoerd in het spel. Vragen, kleuren, logo´s en het thema. Alles is in nauwe samenwerking gepersonaliseerd voor Renewi

1. Impressie 2. Doel 3. Waarom4. Spelelementen5. Voor wie

1. Impressie van de duurzaamheidsgame

Image

2. Doel & 3. Waarom

Het doel van de duurzaamheidsgame is het vergroten van de betrokkenheid omtrent een wereldwijd probleem: afval.

Wat realiseren wij:

  • Bewustwording van het afvalprobleem in de wereld en de impact die afval heeft op het klimaat.
  • Het begrijpen van het probleem, het leren kennen van Renewi Ecosmart én het laten zien van oplossingen.

Hoe realiseren wij dat:

Door een serious game die op maat gemaakt is voor de werknemers van Renewi.

4. Spelelementen

4.1. Spelinformatie:

  • 30-35 min, inclusief uitleg en afsluiting circa 45 min.
  • +/- 5 spelers per team.
  • Doorlopen van een gericht stappenplan » van stap 1: Standaard inzameling tot stap 5: Zero Waste Office.
  • Aantal verschillende levels gelijk aan het stappenplan.

De deelnemers worden getriggerd door beelden en een krachtige intro over de invloed van afval op het klimaat. Pas door in te zien hoe erg het afvalprobleem is, zie je pas in hoe het met het klimaat gesteld is.

Image

4.2. Intro:

“Welkom allemaal! Welkom bij het spel van jullie leven. Wat zullen we het gezellig hebben samen. Ohh ik kijk hier al zo lang naar uit, heb me zo lang voorbereid en … Oh sorry, vergeet ik mezelf helemaal voor te stellen, ik ben The mask. Meer hoeven jullie niet over mij te weten, focus je liever op wat er voor je staat.

Ik ben woedend… Hoe heeft het zover kunnen komen? Al dat afval op deze wereld?!? Ik wil hier iets aan doen! En ik weet dat jullie dat ook wel willen. Ga mee op weg naar Zero waste! Wanneer je wil helpen moet je natuurlijk wel weten waarom het afvalprobleem zo erg is, en wat we daar allemaal mee kunnen doen! Door je afval goed in te zamelen kan je zoveel bijdragen aan de wereld, het klimaat, jouw eigen bedrijf!

Moet je eens voorstellen wat het goed inzamelen van producten kan doen, we kunnen van etensresten elektrisch rijden, van bekers wc-rollen maken… De mogelijkheden zijn oneindig!

De koffer die voor jullie staat zit op slot met een viercijferig slot. Op de koffer staan 10 stellingen met stickers genummerd van 0 t/m 10. Deze stellingen gaan over het klimaat. Er zijn maar 4 stellingen juist. Als mensen nou eens om zich heen keken wisten ze zoveel meer…

Ik wens jullie veel succes…”

5. Voor wie?

 

Zoals gezegd is deze duurzaamheidsgame ontwikkeld in samenwerking met Renewi. De game is op maat gemaakt voor werknemers van het bedrijf. Daarnaast is er rekening gehouden met klanten, zodat deze de game op een later tijdstip ook nog kunnen spelen.

Interesse?

Wil je meer weten over de duurzaamheidsgame? We vertellen je graag meer over de inhoud en de mogelijkheden.

Contact0413-302773