Aanvraag
Betekenis / Doel
Betekenis / Doel
Toepassing / Inzet
Toepassing / Inzet
Projecten / Voorbeelden
Projecten / Voorbeelden

Wat is gamification?

Om uit te leggen hoe gamificatie werkt, is het belangrijk om te weten wat het begrip betekent. Gamification is de toepassing van game-elementen in een niet-spelomgeving. Een methode om bewustwording te creëren, vaardigheden aan te leren of bedrijfsprocessen te verbeteren. Uiteindelijk zorgt gamification voor intrinsieke motivatie.

Waarom werkt het?

Mensen worden door het gebruik van gamification enorm gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en ander gedrag te laten zien. Dit volgt uit de intrinsieke motivatie. Ofwel: de motivatie of stimulans die vanuit een persoon zelf komt.

Beloningen/drijfveren

Een competitie, zonder verliezers. Ambitieuze, maar haalbare doelstellingen. Storytelling in de belevingswereld van de doelgroep. De creatie van een teamgevoel. Als krachtig veranderinstrument speelt gamification naadloos in op beloningen en drijfveren.

Doelstellingen

Kennisoverdracht, aanleren van nieuwe vaardigheden, gedragsverandering, creëren van bewustwording of vergroting van de naamsbekendheid (branding). Gamification kan ingezet worden voor talloze doelstellingen.

Gamification projecten / voorbeelden

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar hoe gamification voor jullie doeleinde ingezet kan worden. Zo hebben wij al prachtige projecten en games mogen ontwikkelen voor bedrijven, de zorg, het onderwijs en de overheid. Klik gerust door op één van onze projecten en maak kennis met dé kracht van gamificatie.

Toepassing / inzet van gamification

Gamification is een krachtig veranderinstrument. Het wordt daarom ingezet voor talloze toepassingen. Wil je gamification inzetten voor marketing? Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van meer naamsbekendheid of het werven van nieuw personeel? Van het creëren van spelelementen met Augmented Reality tot de ontwikkeling van complete serious games. Gamificationers zorgt ervoor dat jouw game impact maakt.

Ben jij klaar om impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van game-based learning, gamification en serious games. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let's meet!