Aanvraag
Ondermijnende criminaliteit
Ondermijnende criminaliteit
Bewustwording / Weerbaarheid
Bewustwording / Weerbaarheid
Overheid / Burgers
Overheid / Burgers

Opdrachtomschrijving

Ondermijnende criminaliteit is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Wel zichtbaar, maar lastig om te zien als je er niet bij stilstaat. De aanpak van ondermijnende criminaliteit en het melden van verdachte situaties is daarom van cruciaal belang in onze samenleving.

Vanuit verschillende gemeenten, de politie, het Openbaar Ministerie en Meld Misdaad Anoniem kwam daarom het verzoek om een game te ontwikkelen om bewustwording te creëren omtrent ondermijnende criminaliteit en drugscriminaliteit. Een game die impact maakt bij burgers.

Oplossing

Na diverse brainstormsessies is Eenheid 75 ontwikkeld. Een game-app om burgers op een leuke, speelse wijze bewust te maken van ondermijnende criminaliteit. Door middel van Augmented Reality worden burgers door de stad geleid en zien ze wat criminaliteit aanricht in de buurt. Uiteindelijk komen de burgers terecht in een fictief drugslab. Hier gaan ze een Escape Room spelen om écht kennis te maken met de gevaren en gevolgen van drugscriminaliteit.

Doelstellingen:

  • Bewustwording rondom ondermijning;
  • Vergroting van de meldingsbereidheid.

The game

Inmiddels is Eenheid 75 al uitgerold in diverse gemeenten door heel Nederland. Door de game aan te passen voor iedere gemeente, blijven we gericht impact maken. Bekijk gerust onze trailer om alvast een kleine impressie van Eenheid 75 te verkrijgen.

Heb je een vraag of wens je meer informatie over het spel? Neem dan gerust contact met ons op.

Inhoud:

  • Deel 1: De krant – Een grootschalige drugsvangst.
  • Deel 2: City game – Politie Eenheid 75.
  • Deel 3: Escape Room – Het verlaten drugslab.

Spelopbouw

Deel 1: De krant – ‘Een grootschalige drugsvangst’

De burgers ontvangen een krant op de deurmat. Op de voorpagina staat een gigantische drugsvondst. ‘Dit, in mijn woonplaats, dat kan toch niet!?‘. Nou, dat kan helaas wel. Gelukkig is Eenheid 75 maar een game. Toch zal de krant door een pakkende titel en foto’s direct inslaan. Op deze manier schudden we de burger wakker en wordt er speldrang gecreëerd. De rest van de krant benutten we om artikelen te plaatsen met meer achtergrondinformatie.

Deel 2: City game – ‘Politie Eenheid 75’

Spelers melden zich in teams aan om op pad te gaan als Politie Eenheid 75. De start van het spel is in het stadscentrum. Vanuit hier gaan de burgers zoeken naar verdachte situaties. Door middel van Augmented Reality worden de verdachte situaties nagebootst. Je kunt denken aan gedumpte drugsvaten in een park of verdachte camera’s bij rijtjeshuizen. Het doel is om 8 verdachte situaties te vinden én te melden. Op deze manier worden de burgers/spelers op een leuke manier bewustgemaakt van de gevaren in de omgeving.

Deel 3: Escape Room – ‘Het verlaten drugslab’

Uiteindelijk zullen de 8 verdachte situaties leiden naar een drugslab. Doel: achterhalen waar de criminelen naartoe zijn met de geproduceerde drugs, om deze alsnog door de politie in te laten rekenen. Het is nu aan de teams om het lab op te rollen en voor eens en altijd orde op zaken te stellen. Op deze manier maken burgers kennis met een écht drugslab en de gevaren hiervan, denk alleen al aan ontploffingsgevaar.

Maak nu impact met Eenheid 75!

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken met Eenheid 75? Wil je meer informatie over deze game? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let's meet!
Uitje aanvragen