Aanvraag
Betekenis / Doel
Betekenis / Doel
Toepassing / Inzet
Toepassing / Inzet
Projecten / Voorbeelden
Projecten / Voorbeelden

Wat is game-based learning?

Game-based learning. Een ingewikkelde term. Toch kan dit begrip op een makkelijke wijze uitgelegd worden. Zo komt game-based learning neer op het leren via games. Gamified leren. Ofwel: het gebruik van games of game-elementen om een leerproces toegankelijker te maken. Om doelen te behalen. En dat wordt door game-based learning leuker en effectiever. Deelnemers worden meer gemotiveerd dan ooit.

Games die impact maken

Het creëren van meer betrokkenheid, actief leren, het bijhouden van voortgang of het verkrijgen van feedback. Individueel of in teamverband. Game-based learning werkt. Niet alleen voor scholieren/studenten, maar ook voor professionals. Van klaslokalen tot bedrijfstrainingen. Hieronder worden een aantal voorbeelden uitgelicht hoe wij game-based learning toepassen in de praktijk.

  • Gezondheidseducatie: drugscriminaliteit is een groot probleem in Nederland. Middels Hosselaar maken wij leerlingen/scholieren bewust omtrent gezondheidskwesties. En dan specifiek de gevaren en de gevolgen van drugs.
  • Preventie: ondermijnende criminaliteit. Zichtbaar, maar wel lastig om te zien als je er niet bij stilstaat. Met Eenheid 75 maken wij bewoners bewust van ondermijnende criminaliteit en verdachte situaties.
  • Digitale vaardigheden: internet is gevaarlijk. Middels Cyber Crime worden scholieren/studenten en bedrijven bewustgemaakt van de gevaren van de digitale wereld.
  • Ondersteuning van lesmateriaal: internationalisering door verschillende culturen tot leven te laten komen. Culture Clash is een unieke game, waarbij verschillende culturen bij elkaar zijn gebracht.

Voorbeelden van game-based learning projecten

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar hoe game-based learning voor jullie doeleinde ingezet kan worden. Zo hebben wij al prachtige projecten en games mogen ontwikkelen voor het onderwijs en bedrijven. Klik gerust door op één van onze projecten en maak kennis met dé kracht van game-based learning.

Ben jij klaar om impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van game-based learning, gamification en serious games. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let's meet!