Eenheid 75

Project overheid

Home » Eenheid 75

“Het verlaten drugslab”

Eenheid 75 is een interactieve City game en Escape Room om deelnemers op een leuke en speelse manier bewust te maken van ondermijnende criminaliteit: de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld.

1. Impressie 2. Doel 3. Waarom4. Spelelementen5. Voor wie

Wat zeggen anderen over Eenheid 75:

“De samenwerking is van het begin tot en met het eind prettig verlopen. De lijntjes waren kort en afspraken werden nagekomen. Indien wij als gemeente dringende vragen hadden, kon snel geschakeld worden. Communicatie was op alle fronten helder.

Wij als gemeenten kijken met een positief gevoel terug op Eenheid 75. De app is zowel in gemeente Leudal als in gemeente Nederweert veelvuldig gespeeld en vanuit de deelnemers hoorden wij ook positieve geluiden. De opdracht die wij als gemeente kregen (het zoeken naar locaties / opzetten van een communicatieprogramma) was duidelijk. Vanuit Eenheid 75 werd voor beide gemeenten maatwerk geleverd en dat is erg prettig bij een dergelijk project.”

Gillian de Bruijn
Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid
Gemeente Nederweert

Image

Coming soon:

Binnenkort komen hier de volgende referenties voor Eenheid 75:

Marloes van Nistelrooij
Taskforce RIEC

Karin Adams
Gemeente Valkenswaard

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Image

1. Impressie van Eenheid 75

2. Doel

Het doel van Eenheid 75 is gericht op het creëren van maatschappelijke weerbaarheid tegen ondermijnende criminaliteit en het verhogen van de meldingsbereidheid van burgers.

Wat realiseren wij:

  • Bewustwording rondom ondermijning;
  • Vergroting van de meldingsbereidheid.

Hoe realiseren wij dat:

Door een game app die burgers door de stad leidt en door middel van Augmented Reality laat zien wat criminaliteit aanricht in de buurt.

3. Waarom?

Ondermijnende criminaliteit is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Wel zichtbaar, maar lastig om te zien als je er niet bij stilstaat. Het doel van deze game is het creëren van bewustwording rondom ondermijning én het vergroten van de meldingsbereidheid.

Als het gaat om de aanpak van ondermijnende criminaliteit en drugscriminaliteit, is het melden van verdachte situaties van groot belang!

4. Spelelementen

Het verhaal:

Middels een fictief nieuwsblad, dat bij ieder huishouden van een bepaalde plaats of gemeente wordt bezorgd, wordt het nieuws gebracht dat een speciale eenheid, Eenheid 75, een groot drugstransport heeft onderschept. Dit nieuwe drugsnetwerk, en de mogelijke aanwezigheid van een drugslocatie, heeft er toe geleid dat Eenheid 75 de hulp van de burgers wil inschakelen.

Om de hulp van de inwoners mogelijk te maken, heeft Eenheid 75 belangrijke hulpmiddelen en informatie beschikbaar gesteld. De meldingen van de bewoners zijn namelijk essentieel in het onderzoek.

Hoe speel je het?

In het centrum van de stad ga je met je team van 2 tot 5 personen op zoek naar criminele ‘highlights’. Je ontdekt potentiële wietkwekers, drugsdumpplaatsen en gerelateerde zaken. Op het eerste gezicht lijken dit doodnormale locaties. Maar als je Augmented Reality (AR) toepast, zul je zien dat er vaak meer plaatsvindt dan je denkt en ziet. Ontdek de geheime criminele highlights en onderzoek wat je hier kunt melden aan de baas van jouw eenheid!

Het speelniveau is zo gemaakt dat deze speelbaar is voor jong en oud. Om de AR – game te spelen, is het wel noodzakelijk dat je smartphone AR ondersteunt.

Spelopbouw:

Deel 1 City game: Social Media

Via de Social Media pagina’s van Eenheid 75 worden de locaties van verdachte situaties gedeeld, zodat de inwoners hiernaartoe kunnen gaan om te helpen.

Image

Deel 1 City game: Eenheid 75 App – Augmented Reality

Met behulp van de Augmented Reality app zijn de verdachte situaties op deze locatie zichtbaar.

Image

Deel 1 City game: Nieuwsblad

In combinatie met de krant kunnen de verdachte situaties worden opgelost en uiteindelijk worden gemeld aan Eenheid 75. Alleen als de situatie wordt opgelost, kan de melding worden gemaakt. Het oplossen vindt plaats middels (escape) games.

Wanneer meerdere verdachte situaties worden opgelost, kan de laatste verdachte locatie worden gemeld. Deze zal leiden naar het drugslab.

Image

Deel 2 Escape Room: Drugslab

De locatie van het drugslab. Inmiddels verlaten door de criminelen en ongevaarlijk gemaakt door de instanties. Doel is om in de drugslab te achterhalen waar de criminelen naartoe zijn met de geproduceerde drugs, om deze alsnog door de politie in te laten rekenen.

Het is aan jullie om het lab op te rollen en voor eens en altijd orde op zaken te stellen.

Image

5. Voor wie?

Wij hebben als doel om zoveel mogelijk burgers te bereiken met Eenheid 75, omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen behoed en weerbaar wordt voor ondermijning.

Interesse?

Wil je meer weten over Eenheid 75? Over ondermijnende criminaliteit? We vertellen je graag meer over de inhoud en de mogelijkheden.

Contact0413-302773