EK Game

“Wij gaan voor de genadeklap”

Image

Motivatie /
Verbroedering

Image

Branding /
Marketing

Image

Voor iedereen

Home » EK Game

Opdrachtomschrijving

Het Europees Kampioenschap Voetbal. Ook wel liefkozend het EK Voetbal genoemd. Eén van de grootste sportevenementen ter wereld. Helaas is ons Oranje al te lang geen kampioen meer geworden. Dat moet anders, toch?

Vanuit de ING Bank kwam het verzoek om een EK Game te ontwikkelen. Oranje gaat Europees kampioen worden. En dat met jullie hulp!

Oplossing

S.V. De Mafklappers presenteert dé ultieme EK Game. Een hilarisch en ludiek Escape spel. Word lid van S.V. De Mafklappers en laat het EK volledig uit de hand lopen. Wedstrijden manipuleren, saboteren en omkopen. Jullie hebben er alles voor over om ons Oranje kampioen te maken!

Doelstellingen:

De EK Game is een laagdrempelig, toegankelijk spel voor iedereen die het Nederlands Elftal een warm toedraagt. Toch kende het project serieuze doelstellingen:

  • Generen van naamsbekendheid voor de ING Bank (Marketing/Branding).
  • Samenhorigheid/verbroedering/motivatie voor 17 miljoen bondcoaches in Nederland.

Beste nieuwe leden,

Ik wil jullie van harte welkom heten bij S.V. De Mafklappers. Mijn naam is Wil Vals. Ik ben de voorzitter van onze geweldige supportersvereniging. S.V. De Mafklappers staat bekend als de meest fanatieke supportersvereniging van het Nederlands elftal. Wij doen er altijd alles aan om Oranje te laten winnen en daarbij is alles geoorloofd. Voor het EK voetbal 2021 hebben wij als vereniging dan ook maar één doel: Oranje moet kampioen worden! Ons motto: wij gaan voor de ‘genadeklap’!

Ik ben al maandenlang bezig om ons voor te bereiden op dit EK. Dankzij mijn jarenlange ervaring als voorzitter heb ik een gigantisch netwerk opgebouwd binnen de voetbalwereld. Ik ken spelers, trainers, makelaars, dokters en zelfs mascottes. Via mijn netwerk heb ik informatie verzameld over alle tegenstanders van Oranje op dit EK.

Ik ben tot de volgende conclusie gekomen: er is maar één manier om het EK te winnen. We moeten alle wedstrijden saboteren! Dat kan met de informatie die ik heb verzameld. Als nieuwe leden van de vereniging krijgen jullie de taak om dat te doen! Jullie zijn enthousiast en extreem fanatiek, dus ik heb er alle vertrouwen in.

Let goed op, dit is wat jullie moeten doen:

Per wedstrijd gaan jullie op zoek naar de oplossing om de wedstrijd te saboteren. Met behulp van de informatie in de envelop én met de laatste aanwijzingen die jullie nog per wedstrijd van mij krijgen via de website. De oplossing voer je telkens in op de website. Doe dit wedstrijd voor wedstrijd, op volgorde van het speelschema van het Nederlands elftal.

Klaar om te beginnen?

Hoogachtend, jullie voorzitter,

Wil Vals

The game

Nederland wordt geen Europees kampioen. Tenminste, dat zeggen de kenners. Maar wat als jullie de kans krijgen om Oranje wel kampioen te maken? Dan hebben jullie daar toch alles voor over, toch?

Volg Oranje via het EK-speelschema. Nederland speelde 7 wedstrijden tot en met de finale. Het was jullie doel om iedere wedstrijd te saboteren. Daarvoor speelde je per wedstrijd een spel. Via het spel ging je op zoek naar dé oplossing om de wedstrijd te saboteren en dus te winnen.

Inhoud:

  • 7 speelrondes/spellen.
  • Mét live-commentaar van Evert Ten Napel.
  • En als klap op de vuurpijl: een zenuwslopende finale tegen Duitsland!

Spelopbouw:

Het spel bestond uit 7 speelrondes. Bij iedere speelronde speelde je een spel om de wedstrijd te saboteren, zodat Oranje zeker ging winnen.

Alles was geoorloofd. Verander de opstelling van de tegenstander, veroorzaak een media-rel bij het Engelse team én… laat Messi ‘undercover’ meespelen bij Oranje om te winnen van Ronaldo én Portugal.

Tot slot speelde je de ultieme finale tegen Duitsland. Die Duitsers gingen toch niet weer winnen in blessuretijd?

Klik door om 3 speelrondes te ontdekken.

Image

Poulewedstrijd 2 – Oostenrijk

Via een paar vriendjes van mij ken ik de scheidsrechter die morgen de wedstrijd fluit tussen Nederland en Oostenrijk. Hij is een geldwolf. Als we hem een leuk bedragje toeschuiven, dan zal hij wel een paar keer in het voordeel van Nederland fluiten. Dit gaat 20.000 euro kosten. Ik wil het wel voorschieten. Als we wat extra leden werven, dan verdienen we dit geld wel terug. Jullie moeten nog wel even uitzoeken in welke kleedkamer hij morgen zit. Als ik dat weet, dan zorg ik ervoor dat hij het geld morgen vlak voor de wedstrijd ontvangt. Kijk goed naar de kleedlokalen. De kleedlokalen moeten nog worden opgedeeld in ruimtes.

Image

8ste finale – Portugal

Tijd om het geheime wapen in te zetten: Lionel Messi! Ik heb een keer met zijn zaakwaarnemer gesproken in Argentinië. We volgden samen lessen om de tango te leren. Hij zei toen voor de grap tegen mij dat Messi dolgraag eens met Nederland zou meespelen. Het liefst tegen zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo.

We spraken af dat ik hem mocht bellen als ik het voor elkaar zou krijgen. Nu heb ik een plan: we sluiten Marten de Roon op in zijn hotelkamer. Messi gaat even langs de kapper en dan lijkt hij wel een beetje op De Roon. Messi trekt het tenue van De Roon aan en met hem winnen we van Ronaldo en de andere Portugezen. Ik regel dat Messi komt, maar jullie moeten uitzoeken in welke hotelkamer Marten De Roon verblijft. Dan kunnen we hem opsluiten.

Image

Finale – Duitsland

De finale tegen Duitsland. Het zou toch mooi zijn als we deze wedstrijd op een eerlijke manier kunnen winnen? Toch heb ik daar geen vertrouwen in. Daarom heb ik een hacker gevraagd om een connectie te maken met de VAR. Dus bij een belangrijk moment kunnen we de VAR-beelden opvragen, deze manipuleren en terugsturen naar de VAR. Zo kunnen we een belangrijk moment in het voordeel van Nederland beslissen.

Dus laten we kijken hoe de wedstrijd verloopt en als het nodig is: Grijp dan in!

Image

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Wil je meer informatie over dit project? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT