Escape Den Bosch

“Team-up Van Wanrooij”

Image

Teambuilding /
Spelplezier

Image

Verbetering bedrijfsprocessen

Image

Medewerkers

Home » Escape Den Bosch

Opdrachtomschrijving

Teambuilding. Samenwerking. Motivatie. Communicatie. Diverse termen die belangrijk zijn in het werkveld. Wel hebben deze termen 1 ding gemeen met elkaar. Ze zijn van groot belang voor een goed werkproces. En laat gamification nu net hét ideale veranderinstrument zijn om dit te bewerkstelligen.

Vanuit Van Wanrooij kregen wij het verzoek om mee te helpen bij de vormgeving en organisatie van het jaarlijkse bedrijfsevenement. Een dag waarbij de medewerkers in het zonnetje werden gezet en teambuilding hoog in het vaandel stond.

Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Oplossing

Na diverse brainstormsessies is Team-up Van Wanrooij bedacht. Een unieke dag voor Van Wanrooij, waarbij medewerkers aan de slag gingen met twee gepersonaliseerde games. In de eerste game werd Den Bosch letterlijk tot leven gebracht. Zo gingen de medewerkers al puzzelend in teams de stad verkennen. Tijdens een heuse break-out streden de teams met elkaar om ‘Escape Den Bosch‘ te winnen. Dit deden ze door verschillende plaatsen delict (lees: highlights) te verkennen en stap voor stap het moorddossier op te lossen.

Aansluitend kwamen de teams bij elkaar voor de tweede game: een interactieve Pubquiz met gepersonaliseerde vragen over Van Wanrooij. Kortom: een heerlijke afsluiting voor het bedrijfsevenement!

Doelstellingen:

  • De games moesten eenvoudig te spelen zijn door middel van een game app.
  • Gepersonaliseerde opdrachten (denk aan de plaatsen delict, het moorddossier en de pubquizvragen).
  • Bij de games moesten plezier en teambuilding hand in hand gaan.

The games

Voor Team-up Van Wanrooij werden alle opdrachten gepersonaliseerd in onze game app. Dit zorgde voor herkenning en motivatie bij de medewerkers. In totaal gingen meer dan 250+ medewerkers aan de slag in het bourgondische Den Bosch. Eerst in een gepersonaliseerde Escape the City (Escape Den Bosch), later in een gepersonaliseerde Pubquiz.

Resultaat: teams leerden elkaar beter kennen, terwijl ze tegelijkertijd de pracht en praal van Den Bosch ontdekten. Een unieke combinatie voor een uniek bedrijf.

Inhoud:

  • Game 1: Escape Den Bosch met 10 plaatsen delict.
  • Game 2: Een gepersonaliseerde Pubquiz met 8 verschillende rondes.

Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Wil je meer informatie over dit project? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT