Gamification apps

”Interactieve game portal”

Image

Veranderinstrument

Image

Bewustwording / Kennisoverdracht /
Aanleren vaardigheden

Image

Bedrijven / Onderwijs
Overheid / Zorg

Home » Gamification apps

Opdrachtomschrijving

Gamification apps worden in vele sectoren toegepast. Je kunt denken aan de zorg (patiënten en medewerkers), de overheid (werknemers en burgers) en het onderwijs (leraren en leerlingen). Tegenwoordig zien we ook dat bedrijven steeds meer gamification inzetten voor het motiveren en stimuleren van medewerkers.

Vanuit diverse opdrachtgevers krijgen wij daarom veelvuldig de vraag om een (serious) game te ontwikkelen. Ofwel: een professionele game app met gebruik van diverse gamification technieken. Denk aan Virtual Reality en Augmented Reality.

Ik wil een gamification app inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Oplossing

Het ontwikkelen van een (serious) game is complex, langdradig en duur. Daarom hebben wij in samenwerking met diverse software developers een interactieve game app ontwikkeld. Hierdoor is het voor ons mogelijk om snel op schaalbaar niveau (serious) games/spellen te ontwikkelen. Volledig gericht op de wensen van de klant.

Doelstellingen:

  • Inzetbaar voor verschillende projecten en doeleinden.
  • De klant moet zelf in staat zijn om veranderingen door te voeren (denk aan het toevoegen van afbeeldingen, video’s of opdrachten).
  • De game app moet het gebruik van gamification technieken garanderen. Denk aan Virtual Reality en Augmented Reality.
Image

Game app

Van simulatie van praktijksituaties tot e-learnings en van het hosten van evenementen tot ondersteuning van fysieke games. Onze interactieve game app wordt voor talloze doeleinden ingezet.

Spelelementen:

Om tot een succesvolle app of game te komen, moet er over verschillende spelelementen nagedacht worden:

  • Puntentelling: het behalen óf mislopen van punten.
  • Scorebord: hoe sta je in verhouding tot anderen?
  • Beloningen: stijg je in niveau? Kom je verder in een verhaal (storyline)?
  • Ontwikkeling: wordt er rekening gehouden met de persoonlijke groei van deelnemers?
  • Simulatie: steekt het verhaal goed in elkaar? Wat zijn de verhaalelementen?
  • Actiegerichtheid: wat zijn de acties? Zijn de acties gericht op handelingen in de app? Real-life? Is er een combinatie?

Ik wil een gamification app inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

 

Projecten

Door het gebruik van een game app, wordt spelenderwijs de intrinsieke motivatie van deelnemers aangespoord. Gamification apps worden daarom voor diverse doeleinden ingezet als veranderinstrument. Je kunt denken aan het overdragen van kennis, het aanleren van nieuwe vaardigheden, verandermanagement en bewustwording.

In de onderstaande projecten wordt gebruikgemaakt van onze game app.

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Wil je meer informatie over gamification apps of wil je een eigen game ontwikkelen? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT