Gamification apps

Project bedrijven

Home » Gamification apps

”Interactieve game portal”

In samenwerking met software developers hebben wij een interactieve game portal ontwikkeld. Hierdoor is het voor ons mogelijk om makkelijk en snel op schaalbaar niveau serious games te ontwikkelen en gamification technieken toe te passen. Heb je een professionele gamification app nodig? Bijvoorbeeld met gebruik van tussenstanden en andere motivatietechnieken? Gamificationers gaat graag het gesprek met je aan om te kijken hoe we jullie kunnen helpen. Zo maken diverse organisaties wereldwijd gebruik van onze game portal om zelf games en activiteiten te begeleiden. Van City games tot op maat gemaakte Quizzen. Alles is mogelijk met onze interactieve game portal!

1. Impressie 2. Doel 3. Waarom4. Spelelementen5. Voor wie

1. Impressie gamification apps

Image

2. Doel

Gamification apps kunnen voor diverse doeleinde ingezet worden. Je kunt denken aan het overdragen van kennis, het aanleren van nieuwe vaardigheden, verandermanagement en bewustwording. Afhankelijk van het doel, kies je voor specifieke spelelementen.

3. Waarom?

Gamification werkt. Het is een krachtig veranderinstrument. Door gebruik van een game/app, wordt spelenderwijs de intrinsieke motivatie van deelnemers aangespoord. En dat zorgt ervoor dat deelnemers nieuwe dingen leren of ander gedrag laten zien.

4. Spelelementen

Heb je een interesse in het ontwikkelen van een (serious) game? Wil je gamification technieken toepassen voor een bepaalde toepassing? Om tot een succesvolle app of game te komen, moet er over verschillende spelelementen nagedacht worden:

  • Puntentelling: het behalen óf mislopen van punten.
  • Scorebord: hoe sta je in verhouding tot anderen?
  • Beloningen: stijg je in niveau? Kom je verder in een verhaal (storyline)?
  • Ontwikkeling: wordt er rekening gehouden met de persoonlijke groei van deelnemers?
  • Simulatie: steekt het verhaal goed in elkaar? Wat zijn de verhaalelementen?
  • Actiegerichtheid: wat zijn de acties? Zijn de acties gericht op handelingen in de app? Real-life? Is er een combinatie?
Image

5. Voor wie?

Gamification apps worden in vele sectoren toegepast. Je kunt denken aan de zorg (patiënten en medewerkers), de overheid (werknemers en burgers) en het onderwijs (leraren en leerlingen). Tegenwoordig zien we ook dat bedrijven steeds meer gamification inzetten voor het motiveren en stimuleren van medewerkers. Kortom: de inzet van gamification apps is voor iedere sector mateloos interessant!

Interesse?

Wil je meer weten over gamification apps? We vertellen je graag meer over de inhoud en de mogelijkheden.

Contact0413-302773