Gamification recruitment

Make it come alive

Image

Toepassing /
Inzet

Image

Projecten /
Voorbeelden

Image

Klanten /
Opdrachtgevers

Home » Gamification recruitment

Gamification voor het personeel

Niet alleen wordt gamification veelal in de praktijk toegepast om het wervingsproces interactiever en effectiever te maken, ook wordt het ingezet om huidige personeelsleden gemotiveerder te maken. Indien gamification goed wordt gebruikt, kan zelfs kennisoverdracht op een boeiende manier plaatsvinden. Kortom: gamification is voor recruitment en (huidige en nieuwe) medewerkers een zeer krachtig veranderinstrument.

Projecten die impact maken

Gamification wordt voor een veelvoud aan toepassingen ingezet voor recruitment en medewerkers. We zetten hieronder graag een aantal voorbeelden op een rijtje.

  • Sollicaties: zeg gedag tegen traditionele sollicitaties. Met gamification kunnen scenario’s en uitdagingen worden gecreëerd, zodat kandidaten juist beter hun vaardigheden en geschiktheid kunnen demonstreren. Ook kan met AR en VR zowel sollicitatiegesprekken als bedrijfsbezoeken worden nagebootst, waardoor kandidaten een beeld krijgen van de bedrijfscultuur en werkomgeving.
  • Onboarding: in de Digital Solution Game worden gamification elementen ingezet om zowel nieuwe als bestaande medewerkers kennis te laten maken met de digital solutions van Ordina. Een unieke manier om met e-learning kennisoverdracht te laten plaatsvinden én medewerkers te motiveren (voortgang + beloningen/feedback).
  • Educatieve games / Teambuilding games: met behulp van gamification kunnen collega’s elkaar, het bedrijf én de omgeving beter leren kennen. Een mooi voorbeeld is Escape Den Bosch. Hierbij hebben wij een unieke game ontwikkeld voor het personeel van Van Wanrooij. Liefkozend: Team-up Van Wanrooij genoemd.

Ik wil gamification inzetten! Meer over gamification

Gamification projecten / voorbeelden

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar hoe gamification voor jullie doeleinde ingezet kan worden. Zo hebben wij al prachtige projecten en games mogen ontwikkelen ten behoeve van recruitment en medewerkers. Klik gerust door op één van onze projecten en maak kennis met dé kracht van gamificatie.

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT