Gamification sport

Make it come alive

Image

Toepassing /
Inzet

Image

Projecten /
Voorbeelden

Image

Klanten /
Opdrachtgevers

Home » Gamification sport

Gamification in de sport

Het toepassen van gamification in sport werkt. Niet alleen voor het vergroten van de motivatie, maar zeker ook voor het verbeteren van sportprestaties. Het kan zelfs leiden tot een gezondere levensstijl. Individueel of in teamverband. Op amateurbasis of op professioneel niveau. Gamification maakt sporten leuker, boeiender en uitdagender.

Projecten die impact maken

Gamification wordt voor een veelvoud aan toepassingen ingezet in de sport. We zetten hieronder graag een aantal voorbeelden op een rijtje.

  • Wearables: denk aan horloges met een stappenteller. Door het geven van virtuele beloningen worden mensen steeds weer uitgedaagd om een bepaald stappendoel te bereiken.
  • Apps: ook kan er gedacht worden aan het toepassen van gamification elementen in apps. Zo heeft Zwift een populaire app ontwikkeld voor sporters thuis. Door middel van een virtuele wereld kan er mét én tegen elkaar gesport worden. Bovendien wordt ieders voortgang bijgehouden en worden er beloningen uitgedeeld om sporters gemotiveerd te houden.
  • Revalidatie: sporten is gezond, maar toch kan het voorkomen dat iemand een blessure oploopt. Gamificatie wordt daarom toegepast in revalidatieprogramma’s om patiënten te motiveren en te betrekken bij het herstel.
  • Merkactivatie en branding: op een sportieve manier de strijd met elkaar aan? Mensen betrekken bij een bepaald evenement? In onze EK Game support iedereen Nederland, terwijl tijdens “Escape Den Bosch” iedere medewerker van Van Wanrooij op sportieve wijze den Bosch verkende. Kortom: gamification is een krachtig veranderinstrument voor merkactivatie.
  • Simuleren van praktijksituaties: niet alleen is het nabootsen van praktijksituaties (bijvoorbeeld met VR en AR) enorm leerzaam voor kinderen, ook professionele sporters maken graag gebruik van gamification. Denk alleen al aan Max Verstappen in een sportsimulator.

Ik wil gamification inzetten! Meer over gamification

Gamification projecten / voorbeelden

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar hoe gamification voor jullie doeleinde ingezet kan worden. Zo hebben wij al prachtige projecten en games mogen ontwikkelen ten behoeve van sport. Klik gerust door op één van onze projecten en maak kennis met dé kracht van gamificatie.

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT