Gamification zorg

Make it come alive

Image

Toepassing /
Inzet

Image

Projecten /
Voorbeelden

Image

Klanten /
Opdrachtgevers

Home » Gamification zorg

Gamification in de zorg

Met gamification kun je situaties in de werkelijkheid simuleren. Het speelt zich fictief af, waardoor je de mogelijkheid hebt om te oefenen en fouten te maken. Dit is ontzettend leerzaam. Bovendien heeft dit geen daadwerkelijke gevolgen in het echte leven. Gamification wordt daarom veelal in de zorg toegepast door zowel medewerkers, patiënten als studenten.

Voor medewerkers

Er is een verandering in een medisch protocol. Gamification kan dan ingezet worden om gedragsverandering te realiseren onder personeel in de zorg. Bovendien kan het ertoe zorgdragen dat de mentaliteit positief wordt beïnvloed tegenover de verandering.

Voor patiënten

Gamification en serious games zijn in staat om gedragsverandering aan te sporen. Zo zou bijvoorbeeld ingespeeld kunnen worden op patiënten met chronische pijn. Met behulp van gamification kan een patiënt zelfstandig oefeningen uitvoeren. Vervolgens kan de voortgang op afstand bijgehouden worden.

Voor studenten

Studenten zijn door middel van gamification en serious games in staat om levensechte situaties na te bootsen. Je kunt dan denken aan belangrijke operaties, reanimaties en andere handelingen. Het nabootsen van levensechte situaties is natuurlijk ook ontzettend belangrijk voor verplegers en chirurgen.

Projecten die impact maken

Wil je in een school, zorginstelling of ziekenhuis levensechte situaties reproduceren? Zoals het uitvoeren van belangrijke operaties of reanimaties? Met de Zorg Escape Room hebben we een speciale omgeving voor studenten ontwikkeld. Deze omgeving is vervolgens letterlijk naar de studenten toegebracht. Wil je zorgmedewerkers op de hoogte brengen van een belangrijke verandering in een medisch protocol? En is het daarvoor belangrijk dat medewerkers op een creatieve manier iets (bij)leren? Met behulp van onze game-app is het ontzettend makkelijk om door middel van e-learnings iets te leren. Dit kan enerzijds door het volgen van cursussen, maar ook zeker door het nabootsen van praktijkgerichte situaties met Virtual Reality en Augmented Reality.

Kortom: gamification kan op diverse manieren ingezet worden in de zorg. Niet alleen door verplegers en patiënten, maar ook door aankomende studenten.

Ik wil gamification inzetten! Meer over gamification

Gamification projecten / voorbeelden

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar hoe gamification voor jullie doeleinde ingezet kan worden. Zo hebben wij al prachtige projecten en games mogen ontwikkelen voor de zorg. Klik gerust door op één van onze projecten en maak kennis met dé kracht van gamificatie.

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Benieuwd hoe gamification voor de zorg ingezet kan worden? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT