Gamification zorg
Gamification kan op diverse manieren ingezet worden in de zorg. Niet alleen door verplegers en patiënten, maar ook door aankomende studenten in de zorg. Kortom: genoeg mogelijkheden!
Voor scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen
Wil je in een school, zorginstelling of ziekenhuis levensechte situaties reproduceren? Zoals het uitvoeren van belangrijke operaties of reanimaties? Met de Zorg Escape Room hebben we een speciale omgeving voor studenten ontwikkeld. Deze omgeving is bovendien letterlijk naar de studenten toegebracht. En dat op de gewenste locatie van onze opdrachtgever!
1. Opgeleverde projecten 2. Toepassingen in de zorg3. Klanten
Joris – Game Architect
1. Opgeleverde projecten

2. Gamification in de zorg
Met gamification kun je situaties in de werkelijkheid simuleren. Het speelt zich fictief af, waardoor je de mogelijkheid hebt om te oefenen en fouten te maken. Dit is ontzettend leerzaam. Bovendien heeft dit geen daadwerkelijke gevolgen in het echte leven. Gamification wordt daarom veelal in de zorg toegepast door zowel medewerkers, patiënten als studenten.
Voor medewerkers
Er is een verandering in een medisch protocol. Gamification kan dan ingezet worden om gedragsverandering te realiseren onder personeel in de zorg. Bovendien kan het ertoe zorgdragen dat de mentaliteit positief wordt beïnvloed tegenover de verandering.
Voor patiënten
Gamification en serious games zijn in staat om gedragsverandering aan te sporen. Zo zou bijvoorbeeld ingespeeld kunnen worden op patiënten met chronische pijn. Met behulp van gamification kan een patiënt zelfstandig oefeningen uitvoeren. Vervolgens kan de voortgang op afstand bijgehouden worden.
Voor studenten
Studenten zijn door middel van gamification en serious games in staat om levensechte situaties na te bootsen. Je kunt dan denken aan belangrijke operaties, reanimaties en andere handelingen. Het nabootsen van levensechte situaties is natuurlijk ook ontzettend belangrijk voor verplegers en chirurgen.