Internationalisering game

“Culture Clash”

Image

Internationalisering

Image

Bewustwording /
Kennisoverdracht

Image

Scholieren / Studenten

Home » Internationalisering game

Opdrachtomschrijving

Internationalisering. Een wereldwijd begrip. Zeker omdat de absolute grenzen tussen landen langzaam verdwijnen. Kennis over andere landen, mensen en culturen wordt daarom steeds belangrijker. Hierdoor leren mensen niet alleen zichzelf, maar ook zeker anderen beter kennen. Kortom: kennis over internationalisering, en dan specifiek het onderwijs, is tegenwoordig essentieel.

Vanuit het Eckartcollege in Eindhoven kwam het verzoek om een game te ontwikkelen omtrent internationalisering. Een game voor scholieren/studenten.

Ik wil de internationalisering game inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Oplossing

Na diverse brainstormsessies is Culture Clash ontwikkeld. Een game om de horizon van scholieren te verbreden. Een game om scholieren op een boeiende en meeslepende manier kennis te laten maken met internationalisering.

Doelstellingen:

  • Herkenning van etiquette en de daarbij behorende gewoontes.
  • Het begrijpen van verschillende nuances.
  • Ontdekken hoe het beste gehandeld kan worden in verschillende situaties.

The game

In Culture Clash vormden scholieren van het 2de en 3de leerjaar diverse teams. Door het bezoeken van checkpoints in de stad, werd op een unieke manier kennisgemaakt met de verschillende culturen in Eindhoven.

Door Augmented Reality (AR) in de game toe te passen, kwam elke cultuur letterlijk tot leven. Recht voor de ogen van de scholier kwam de virtuele wereld tot bloei. Hierdoor werden de tradities, gebruiken en bijzonderheden van elke cultuur op indrukwekkende wijze aan de scholier gepresenteerd. Kortom: grenzen werden verlegd, waarbij iedereen letterlijk werd ondergedompeld in andere culturen.

Ik wil de internationalisering game inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Wil je meer informatie over dit project? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT