Nederlands Kampioenschap
Escape Rooms

Project bedrijven

Home » NK Escape Rooms

“Escapen is een kunst”

Jaarlijks zijn wij medeorganisatoren van het NK-Escape Rooms. Dit is een toegankelijk Escape evenement voor beginnende en ervaren Escape Rooms spelers. Met meer dan 1.000 teams was de laatste editie een ongekend succes. In het eerste kwartaal van 2023 wordt de nieuwste editie georganiseerd: “The Heist”. Met een uniek verhaal gaan deelnemende teams aan de slag met interactieve spelelementen, levensechte opdrachten en breinbrekende opdrachten. “Escapen is een kunst” wordt letterlijk tot leven gebracht.

1. NK 2023: The Heist 2. NK 2021: Doomsday 3. NK 2020: The Firm4. NK 2019: The Psychopath5. Doel6. Waarom

1. NK 2023: The Heist

1.1. Trailer

1.2. Achtergrondinformatie

Na een jaar afwezigheid is het officiële Nederlands Kampioenschap Escape Rooms weer terug. Dit jaar is het thema “The Heist”. Hierin gaan deelnemers in 5 rondes “The Heist of the Century” meemaken. Deze editie belooft groter, spectaculairder en unieker dan ooit te worden!

1.3. Verhaal

Een mysterieus pakketje wordt thuisgestuurd in januari 2023. Team-up en speel op een datum naar keuze ronde 1 van het NK. Twee uur lang worden deelnemers ondergedompeld in de wereld van kunst, kunstroven, het doelwit en de uiteindelijke doelwit. Uiteindelijk wordt “The Plan” gemaakt voor de volgende rondes. Deze vinden plaats in februari en maart. De grote climax zal op 15 april plaatsvinden. Are you ready for The Heist of the Century? Join the Heist en beleef hét grootste Escape Room avontuur van de Benelux!

1.4. Kenmerken

 • 5 unieke rondes met een enerverende climax.
 • Home Escape, City Game, Escape Room, Escape Game en TV show at home.
 • Gegarandeerd 6 uur Escape plezier.
 • Fantastische prijzen, waaronder een hoofdprijs naar Parijs!

2. NK 2021: Doomsday

2.1. Trailer

2.2. Achtergrondinformatie

De Doomsday Clock is een symbolische klok die sinds 1947 wordt bijgehouden door een groep wetenschappers. Deze klok geeft aan hoe dicht we bij een fatale ramp zijn die het einde van de mensheid kan betekenen. De toename van nucleaire dreiging. Testen met kernwapens. Klimaatverandering. De verspreiding van nepnieuws. Ernstige politieke spanningen op het wereldtoneel. Als de dreiging, op welk front dan ook, toeneemt, wordt de klok verzet.

Het aantal minuten voor 12 uur middernacht geeft de mate van dreiging aan. In 2020 is de Doomsday Clock verzet naar 100 seconden voor 12…

2.3. Verhaal

Met een samengesteld team stapten deelnemers in de rol van Doomsday wetenschappers en werden ze meegezogen in een meeslepend verhaal. Een aanval op satellieten signaleerde het einde van de wereld. Aan de deelnemers de taak alle raketten op tijd te ontmantelen.

2.4. Kenmerken

 • Een home escape game.
 • Een overlevingsbox om een ‘research wall’ te bouwen van wel 5 m²;
 • 8 levels bestaande uit “puzzels” die zijn verwerkt in allerlei elementen, zoals aanwijzingen in de box en de nieuwsuitzendingen.
 • Door puzzels op te lossen, werden aanwijzingen verzameld om de levels te behalen en verder te komen in het spel.

3. NK 20210: The Firm

3.1. Trailer

3.2. Achtergrondinformatie

Het NK Escape Rooms van 2020 stond volledig in het teken van The Firm. Deelnemers maakten door middel van een home game kennis met The Firm en kwamen er snel achter dat dit bedrijf niet helemaal pluis was. Aan de hand van verschillende opdrachten werd steeds meer duidelijk over de praktijken van het bedrijf.

3.3. Verhaal

The Firm, een grote webgigant, heeft data gestolen van personen over de hele wereld. Vervolgens hebben ze de data doorverkocht op de zwarte markt. 850 teams gingen aan de slag met het oplossen van verschillende opdrachten om The Firm te stoppen. Er werd gebruikgemaakt van Augmented Reality, Virtual Reality en software op de computer. Uiteindelijk, in de grote finale, kwamen spelers in een online omgeving terecht waar het aan hen was om in de systemen van The Firm te hacken en het bedrijf te ontmantelen..

3.4. Kenmerken

 • Een escape beleving met meerdere spelelementen;
 • Meerdere unieke rondes;
 • Een spannende finale die volledig in het teken stond van digitalisatie en cybercrime.

4. NK 2019: The Psychopath

4.1. Trailer

4.2. Achtergrondinformatie

The Psychopath was het allereerste NK Escape Rooms. In meerdere rondes zijn deelnemers aan de slag gegaan om een gemaskerde psychopaat, die ontsnapt was uit de gevangenis, te stoppen. Verschillende puzzels en opdrachten hebben geleid naar een geheime locatie. Maar wat nu?

4.3. Verhaal

Al snel gaat het gerucht dat deze ontsnapte psychopaat terroristische aanslagen wil plegen. Aan de deelnemers de taak om deze man op te sporen en een streep door zijn plannen te zetten. Na het spelen van verschillende rondes en games kwamen deelnemers aan bij een geheime locatie…

Is dit zijn schuilplaats? Al snel bleek dat deze gemaskerde gek niet stil had gezeten. Hij had namelijk diverse bommen door heel het land gepland. Aan deelnemers de taak om onder hoge tijdsdruk te presteren.

4.4. Kenmerken

 • Het eerste Nederlands Kampioenschap Escape Rooms;
 • Meerdere unieke escape rondes;
 • Een meeslepend verhaal met een knallend einde in een bunker, waarbij 32 teams tegelijkertijd aan de slag zijn gegaan met de finale!

5. Doel

Het NK-Escape Rooms heeft diverse doelen. In meerdere unieke Escape games/rondes proberen wij het volgende bij deelnemers te bereiken:

 • Het spelplezier bij mensen brengen/verhogen.
 • Het verbinden van mensen door het spelen van spellen/games.
 • Het aan de kaak stellen van een maatschappelijk probleem. Denk aan terrorisme en privacy.

6. Waarom

Ooit begonnen als een hobby. Een enorme passie voor spelletjes en games. Inmiddels een beetje uit de hand gelopen en uitgegroeid tot het grootste Escape evenement van de Benelux. Wat zijn we ontzettend trots op de ontwikkeling van het NK-Escape Rooms. En natuurlijk blijven we onszelf ieder jaar uitdagen. Met “The Heist” omarmen we onze passie en proberen we bij iedereen het “kind” weer naar voren te laten komen. Escapen is niet zomaar iets: “Escapen is een kunst”.

Interesse?

Wil je meer weten over het NK Escape Rooms? Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jullie vraagstuk of game? We komen graag met je in contact. We vertellen je graag meer over de inhoud en de mogelijkheden.

ContactWebsite NK