Nederlands Kampioenschap
Escape Rooms

“Escapen is een kunst”

Image

Spelplezier /
Maatschappelijke problemen

Image

Bewustwording / Branding

Image

Voor iedereen

Home » NK Escape Rooms

Opdrachtomschrijving

Ooit begonnen als hobby. Inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement voor beginnende en ervaren Escape Rooms spelers. Als medeorganisator dragen wij met het NK-Escape Rooms zorg voor het grootste Escape evenement van de Benelux. Waarom? Wij hebben een enorme passie voor spelletjes en games. Inmiddels een beetje uit de hand gelopen, maar dat maakt het niet minder gaaf.

Met meer dan 1.000 teams was de laatste editie een ongekend succes. Deelnemers gingen tijdens “The Heist” aan de slag in een real-life kunstroof. Met interactieve spelelementen, levensechte opdrachten en breinbrekende opdrachten werd “Escapen is een kunst” letterlijk tot leven gebracht.

Ik wil een Pop-up Escape Room inzetten! Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Doelstelling

Het NK-Escape Rooms heeft diverse doelen. Zo proberen wij het volgende bij deelnemers te bereiken:

 • Het spelplezier bij mensen brengen/verhogen.
 • Het verbinden van mensen door het spelen van spellen/games.
 • Het aan de kaak stellen van een maatschappelijk probleem.

Edities:

Hieronder vind je meer informatie over de uitgevoerde edities: The Heist (2023), Doomsday (2021), The Firm (2020) en The Psychopath (2019).

The Heist

Na een jaar afwezigheid is het officiële Nederlands Kampioenschap Escape Rooms weer terug. Dit jaar was het thema “The Heist”. Hierin gaan deelnemers in 5 rondes “The Heist of the Century” meemaken. Deze editie beloofde groter, spectaculairder en unieker dan ooit te worden!

Verhaal

Een mysterieus pakketje wordt thuisgestuurd in januari 2023. Team-up en speel op een datum naar keuze ronde 1 van het NK. Twee uur lang worden deelnemers ondergedompeld in de wereld van kunst, kunstroven, het doelwit en de uiteindelijke doelwit. Uiteindelijk wordt “The Plan” gemaakt voor de volgende rondes. Deze vinden plaats in februari en maart. De grote climax zal op 15 april plaatsvinden. Are you ready for The Heist of the Century? Join the Heist en beleef hét grootste Escape Room avontuur van de Benelux!

Kenmerken

 • 5 unieke rondes met een enerverende climax.
 • Home Escape, City Game, Escape Room, Escape Game en TV show at home.
 • Gegarandeerd 6 uur Escape plezier.
 • Fantastische prijzen, waaronder een hoofdprijs naar Parijs!

https://youtu.be/Vb61-oFzH-E

Doomsday

De Doomsday Clock is een symbolische klok die sinds 1947 wordt bijgehouden door een groep wetenschappers. Deze klok geeft aan hoe dicht we bij een fatale ramp zijn die het einde van de mensheid kan betekenen. De toename van nucleaire dreiging. Testen met kernwapens. Klimaatverandering. De verspreiding van nepnieuws. Ernstige politieke spanningen op het wereldtoneel. Als de dreiging, op welk front dan ook, toeneemt, wordt de klok verzet.

Het aantal minuten voor 12 uur middernacht geeft de mate van dreiging aan. In 2020 is de Doomsday Clock verzet naar 100 seconden voor 12…

Verhaal

Met een samengesteld team stapten deelnemers in de rol van Doomsday wetenschappers en werden ze meegezogen in een meeslepend verhaal. Een aanval op satellieten signaleerde het einde van de wereld. Aan de deelnemers de taak alle raketten op tijd te ontmantelen.

Kenmerken

 • Een home escape game.
 • Een overlevingsbox om een ‘research wall’ te bouwen van wel 5 m²;
 • 8 levels bestaande uit “puzzels” die zijn verwerkt in allerlei elementen, zoals aanwijzingen in de box en de nieuwsuitzendingen.
 • Door puzzels op te lossen, werden aanwijzingen verzameld om de levels te behalen en verder te komen in het spel.

The Firm

Het NK Escape Rooms van 2020 stond volledig in het teken van The Firm. Deelnemers maakten door middel van een home game kennis met The Firm en kwamen er snel achter dat dit bedrijf niet helemaal pluis was. Aan de hand van verschillende opdrachten werd steeds meer duidelijk over de praktijken van het bedrijf.

Verhaal

The Firm, een grote webgigant, heeft data gestolen van personen over de hele wereld. Vervolgens hebben ze de data doorverkocht op de zwarte markt. 850 teams gingen aan de slag met het oplossen van verschillende opdrachten om The Firm te stoppen. Er werd gebruikgemaakt van Augmented Reality, Virtual Reality en software op de computer. Uiteindelijk, in de grote finale, kwamen spelers in een online omgeving terecht waar het aan hen was om in de systemen van The Firm te hacken en het bedrijf te ontmantelen..

Kenmerken

 • Een escape beleving met meerdere spelelementen;
 • Meerdere unieke rondes;
 • Een spannende finale die volledig in het teken stond van digitalisatie en cybercrime.

The Psychopath

The Psychopath was het allereerste NK Escape Rooms. In meerdere rondes zijn deelnemers aan de slag gegaan om een gemaskerde psychopaat, die ontsnapt was uit de gevangenis, te stoppen. Verschillende puzzels en opdrachten hebben geleid naar een geheime locatie. Maar wat nu?

Verhaal

Al snel gaat het gerucht dat deze ontsnapte psychopaat terroristische aanslagen wil plegen. Aan de deelnemers de taak om deze man op te sporen en een streep door zijn plannen te zetten. Na het spelen van verschillende rondes en games kwamen deelnemers aan bij een geheime locatie…

Is dit zijn schuilplaats? Al snel bleek dat deze gemaskerde gek niet stil had gezeten. Hij had namelijk diverse bommen door heel het land gepland. Aan deelnemers de taak om onder hoge tijdsdruk te presteren.

Kenmerken

 • Het eerste Nederlands Kampioenschap Escape Rooms;
 • Meerdere unieke escape rondes;
 • Een meeslepend verhaal met een knallend einde in een bunker, waarbij 32 teams tegelijkertijd aan de slag zijn gegaan met de finale!

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van gamification, serious games en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Ben je klaar om samen impact te maken? Wil je meer informatie over het NK-Escape Rooms? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT