Serious games onderwijs

Make it come alive

Image

Toepassing /
Inzet

Image

Projecten /
Voorbeelden

Image

Klanten /
Opdrachtgevers

Home » Serious games onderwijs

Serious games in het onderwijs

Serious games in het onderwijs variëren van (eenvoudige) quizzen en puzzels tot complexe simulaties en role-playing games. Wel kennen ze allemaal 1 ding gemeen. Serious games maken leren leuker en stellen betrokkenen in staat om het lesmateriaal op een interactieve manier aan te bieden. Het is hierbij belangrijk om de serious game af te stemmen op de leerdoelen én vaardigheidsniveaus van scholieren/studenten.

 

 

 

Games die impact maken

Van kleuterscholen tot basisscholen en van het voorgezet onderwijs tot aan universiteiten. Serious games worden voor veel verschillende leerdoelen ingezet in onderwijsinstellingen. Wij zetten graag een aantal toepassingen op een rijtje met een passend voorbeeld:

  • Gezondheidseducatie: het bewustmaken van leerlingen omtrent gezondheidskwesties. Denk aan Hosselaar met drugscriminaliteit.
  • Digitale vaardigheden: enerzijds het ontwikkelen van digitale vaardigheden, anderzijds het bewustmaken van de gevaren van de digitale wereld (Cybercrime).
  • STEM-onderwijs: het ondersteunen van praktijkgerichte opdrachten door het aanbieden van interactieve simulaties en experimenten (Zorg Escape Room).
  • Ondersteuning van lesmateriaal: serious games bieden talloze manieren om het huidige lesmateriaal te ondersteunen. Zo kan een game helpen bij het verbeteren van de taalvaardigheid van leerlingen, het simuleren van wiskundige concepten én met internationalisering door verschillende culturen tot leven laten komen (Culture Clash).

Meer over serious games Ik wil een nieuwe game ontwikkelen!

Serious games projecten / voorbeelden

Wij gaan graag het gesprek met je aan om te kijken naar hoe serious games voor jullie doeleinde ingezet kunnen worden. Zo hebben wij al prachtige games mogen ontwikkelen voor het onderwijs. Klik gerust door op één van onze projecten en maak kennis met dé kracht van serious games.

Klaar om samen impact te maken?

Wij geloven écht in de slagkracht van serious games, gamification en game-based learning. Een game maakt pas indruk als het leeft. “Make it come alive“. Games met een boodschap dus. Dát is Gamificationers.

Benieuwd hoe gamification voor het onderwijs ingezet kan worden? Bel, mail of kom langs bij ons op kantoor. Wij leren je graag beter kennen om samen impact te maken.

Let’s meet! 0413-302773

JORIS – GAME ARCHITECT

Een greep uit onze klanten

Gamificationers | Serious Games | Games met een doel | Gamification | Eckart College
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image